fbpx

Kamperen op camping Alcatraz

Deze week belanden we voor onze wekelijkse camping van de week vlog in Zweden. Midden tussen de meren in het dorpje Gustavsfors bevindt zich de activiteitencamping Alcatraz. De Camping wordt gerund door Ciska en Bert, 2 Nederlanders die al een behoorlijke tijd terug hebben gekozen om te vertrekken naar Zweden en een oude papierfabriek om te toveren in een camping!

Bekijk andere locaties

De camping

De camping heet Alcatraz aangezien het net als de voormalige gevangenis Alcatraz is gelegen op een eiland. In dit geval een erg klein eiland tussen 2 meren in waar je gewoon met de auto / bus naartoe kunt.

De camping is kleinschalige camping waar niet veel vaste regels gelden. Over de hoeveelheid plekken is dus weinig te zeggen maar gezellig is het zeker! Het is een echte activiteitencamping, zo kun je kanotrektochten doen, wandklimmen, pijl en boog schieten enzovoort.

De omgeving

Voor de mensen die Zweden nog niet goed kennen zal het voor de eerste keer behoorlijk indrukwekkend zijn. De schitterende bossen om de meren heen zorgen ervoor dat je uren kunt wandelen en een redelijke kans maakt om een eland tegen het lijf te lopen. Ook is het een aanrader om varend over de meren de omgeving te verkennen en te ontdekken wat pure rust is. De omgeving is schitterend en zodra je er één keer bent geweest wil je zo snel mogelijk weer terug!

De sfeer

De camping is opgedeeld in 2 gedeeltes. De achterzijde is voor jongerenkampen waar maximaal 30 / 40 jongeren zelf hun tentjes opzetten etc. Deze kampen doen vaak kanotrektochten en zijn dus ook niet veel op de camping. Ze overnachten op eilanden in de meren en zijn vaak 7 dagen weg. Last zul je er dus zeker niet van hebben als je er voor je rust komt.

Aan de voorkant is de zijde voor de reguliere gasten. Deze kant is een stuk rustiger en beschikt over een fantastisch uitzicht over één van de meren. Je kunt mijlenver kijken en genieten van de zonsondergang die tijdens de zomer pas om 1 uur ’s nachts begint. De sfeer is erg gemoedelijk en ook de eigenaren staan altijd klaar om een praatje met je te maken.

Tarieven

Voor de tarieven verwijzen we je graag naar de site van Alcatraz.

Boek met € 35,- korting

Boek met € 35,- korting met de kortingscode K2ZZNM bij Bungalownet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *