fbpx

Kamperen op camping Manso Coguleras

Deze week reizen we voor de camping van de week af naar camping Manso Coguleras nabij Girona in Spanje. Met maar lierst 18 hectare aan grond en 50 plekken vind je hier rust en de grootste campingplekken van Europa.

De camping

Camping Manso Coguleras is gelegen aan de voet van de Pyreneeën aan de Spaanse kant en bestaat eigenlijk uit 3 bergen die niet zo heel hoog zijn. Kortom, het is er lekker warm en rustig. Van verkeer of iets dergelijks zul je niets horen.

De camping is wel echt bedoelt voor natuurliefhebbers en kampeerders die het allemaal niet te nauw nemen. Zo moet je er niet gek van op kijken als ’s nachts een aantal hangbuikzwijnen de prullenbak hebben omgegooid om eten te zoeken of een das die langs rent. De camping heeft een middelgroot zwembad en heeft alleen een grindpad wat naar de toegang leidt.

Persoonlijk contact is belangrijk voor de eigenaren. Zo ontvangen ze je vriendelijk als je aankomt en leggen ze je alle ins en outs van de camping uit met een lekker koud biertje of Spaans wijntje er bij.

De omgeving

In de omgeving is ontzettend veel te doen. Vanaf de camping is het ongeveer een uurtje rijden naar het strand. Hier kun je dus gerust even een dagje naartoe. Daarnaast ligt het schitterende natuurgebied Cap de Creus ook op ongeveer een uurtje afstand. Dit gebied is het Oostelijkste puntje van Spanje en bestaat uit een schitterende woestijnachtige omgeving hoog in de heuvels. Tussen de heuvels liggen mooie baaitjes met kraakhelder water. Een absolute aanrader dus.

Een kwartiertje van de camping ligt Olot. Een middelgroot stadje waar marktjes zijn en waar je goed kunt shoppen. Op ongeveer 3 kwartier afstand ligt Girona voor als je echt even een dagje wilt citytrippen. Kortom, dit gebied biedt ontzettend veel mogelijkheden voor zowel sportieve activiteiten (wandelen, fietsen, canyoning) als bezigheden voor het gehele gezin.

De sfeer

Juist omdat deze camping voornamelijk mensen trekt die natuur en rust zoeken is de sfeer ontzettend gezellig. Er hangt een ontspannen vibe en is er ook nog genoeg privacy te vinden. Het is nooit super druk bij het zwembad of waar dan ook aangezien de camping niet heel veel plekken heeft. Hierdoor blijft het voor iedereen leuk. Vaak op donderdags organiseert de camping een BBQ avond waar de meeste gasten heen gaan. Een leuke avond vol gezelligheid en goed vlees en vis.

Prijzen

De prijzen zijn behoorlijk simpel ingedeeld. Een kampeerplek kost simpelweg 40 euro per nacht. Ongeacht met hoeveel mensen je hier op gaat staan etc. Daarnaast worden er ook nog andere faciliteiten aangeboden. Een Cabana voor 74 euro per nacht, een bungalow voor 6 personen 100 euro per nacht en een tweepersoonsbungalow voor 86 euro per nacht.

Reservering maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *