fbpx

Kamperen op camping Pelinos

Deze week stranden we met de Camping van de week in het midden van Portugal. Op één van de hetere locaties van het land bevindt zich in het dorpje Aboboreiras camping Pelinos. De ideale camping voor iemand die van natuur en cultuur houdt!

De camping

De camping wordt inmiddels al geruime tijd gerund door Remy en Esther Hoope. Twee Nederlanders die de stap durfden te zetten om Nederland te verlaten en een camping te beginnen in het hart van Portugal.

De camping ligt tegen een steile helling en is geschikt voor mensen die wel een beetje van avontuur houden. Extreme luxe hoef je zeker niet te verwachten maar uiteraard is de basis voor het kamperen goed. Met zo’n 30 plekken verdeeld over meerdere plateaus heb je altijd ruimte om je heen en is het ontzettend gezellig. De camping beschikt over een klein zwembad om af te koelen maar is geen bad om hele dagen aan te liggen.

Je moet tegen wat avontuur kunnen als je bij Remy en Esther komt kamperen. De camping is namelijk zo stijl dat een auto met caravan erachter de helling niet omhoogkomt. Gelukkig zijn de eigenaren de minste niet en deze trekken de caravan met hun 4×4 truck zo de helling op voor vertrek.

Bekijk waar je nog meer kunt overnachten!

De omgeving

Nabij de camping op zo’n 8 kilometer afstand ligt Tomar, een stadje waar in de zomer veel te beleven is. De stad is een perfecte afspiegeling van de cultuur in dit gebied, leuke gebouwen, vriendelijke mensen maar ook zeker veel karakter. Zo wordt hier in de zomer Festa dos Tabuleiros gevierd (het festival van de bloemen). De plaatselijke bevolking bereid zich hier weken op voor en maakt van paper mache bloemen en de mooiste creaties. Iedereen van de familie komt speciaal naar dit festival om te helpen met de voorbereidingen.

Naast Tomar is er veel te doen in de omgeving er liggen schitterende meren en ook het wandelen is zeker niet mis. Ook kun je ervoor kiezen om een bezoekje te brengen aan Lissabon wat zo’n 2.5 uur met de trein is.

De sfeer

De camping is voor de mensen die wel van een avontuurtje houden. De hele dag op de camping hangen is op deze camping niet echt een aanrader aangezien het je niet eindeloos voorziet in plezier. Wel reiken de eigenaren en het personeel je alle tools aan om er een geweldige tijd te hebben. Zo wordt er regelmatig iets spontaans georganiseerd zoals een cocktail avond of een avondje live muziek van een plaatselijke band.

Tarieven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *